€42.69

Kombucha & Water Kefir Workshop

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Edible Alchemy in the Remise

Moosdorfstraße 7-9

12435 Berlin

Germany

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Everything you need to know about brewing kombucha at home and beyond

About this event

This is a DOUBLE workshop where we learn all about KOMBUCHA & WATER KEFIR. These two fermented drinks offer bacterial diversity to our diets.

Come join your Bacteria Barista Alexis to find out what kombucha, water kefir and other bacterial cultures are all about - and take home your very own SCOBY-'Pets'!

This event is INTERACTIVE and INFORMATIVE. Through taste, touch, sight, smell and discussion we will explore the fascinating microbiological processes that turn simple tea into something so much more and create our own naturally sparkling lemonades.

There will be a PROBIOTIC SNACK AND KOMBUCHA BAR, plus a DIY KOMBUCHA & WATER KEFIR Station - to start your own kombucha and water kefir

Questions? Email Alexis at alexis@ediblealchemy.co

Spots are limited.

- Deutsch-

Dies ist ein DOPPEL-Workshop, in dem wir alles über KOMBUCHA & WATER KEFIR lernen. Diese beiden fermentierten Getränke bieten eine bakterielle Vielfalt für unsere Ernährung.

Komm mit deinem Bacteria Barista Alexis und finde heraus, was es mit Kombucha, Wasserkefir und anderen Bakterienkulturen auf sich hat - und nimm deine eigenen SCOBY-'Haustiere' mit nach Hause!

Die Veranstaltung ist interaktiv und informativ. Mit unseren Geschmacks-, Geruchs-, Seh- und Tastsinnen diskutieren und erforschen wir die faszinierenden mikrobiologischen Prozesse, die einfachen Tee in etwas viel Reichhaltigeres verwandeln.

Es gibt probiotische Snack und Soda von der Bar, und eine Kombucha & Wasserkefir Station zum Selbermachen – so entsteht euer erster Kombucha!

Noch Fragen? Schickt Alexis eine Mail: alexis@ediblyalchemy.co

Begrenzte Teilnehmerzahl

SCOBY ist ein Akronym und steht für „symbiosis of bacteria and yeast“, also „Zusammenschluss aus Bakterien und Hefen


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Edible Alchemy in the Remise

Moosdorfstraße 7-9

12435 Berlin

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Organizer Edible Alchemy - Alexis Goertz

Organizer of Kombucha & Water Kefir Workshop

Have you ever made your own brew? Or kimchi, sauerkraut and miso?
Alexis from 
Edible Alchemy CoLaboratory knows how to turn food in to gold: the secret is called fermentation! 


In the time of disinfectants, antibiotics and canned food, we forgot about these perfectly probiotic cultures, the valuable vitamins and nutrients they hold and of course their amazing taste! 

Schon mal deine eigene Brause gemacht? Oder Kimchi, Sauerkraut und Miso?
Alexis von 
Edible Alchemy CoLaboratory weiß, wie man Essen zu Gold verwandelt: Das Geheimnis heißt Fermentation; also die Bakterien einfach ihren Job machen lassen. 


In der Zeit von Desinfektionsmitteln, Antibiotica und Essen aus Dosen haben wir vergessen, dass es durchaus probiotische Kulturen gibt, die uns wertvolle Vitamine und gleichzeitig leckeres Essen bescheren. 

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